Afbeelding

Woudenberg verliest op de valreep van Telstar uit Hoevelaken

Sport

KORFBAL Inmiddels is de veldcompetitie voor de korfballers alweer onderweg en reisde Woudenberg af voor wedstrijd nummer twee van het seizoen naar Hoevelaken.

De eerste wedstrijd tegen de Meeuwen op 6 april eindigde in een 12-27 declassering. De Meeuwen, die in de zaal uitkomen in de hoofdklasse, lijken een maatje te groot voor Woudenberg dat zich moet richten op het behalen van directe handhaving middels plek twee. Om het beoogde resultaat te behalen, moesten tegen Telstar de eerste punten gepakt worden. De geel-zwarten moeten het dit seizoen doen zonder de geblesseerde Herbert van den Belt. Zijn vervanger, Thom Wever (overgekomen uit het tweede), startte zaterdag in de basis. De weersomstandigeden waren alles behalve ideaal op zaterdag 20 april. Wind- en waterhozen wisselden elkaar af in de eerste helft waardoor beide partijen moeite hadden de korf te vinden.

De eerste helft was er dan ook geen die een uitgebreide analyse verdient. Ruststand: 4-3. In de tweede helft leek de regen wat te gaan liggen wat resulteerde in beter korfbal en meer doelpunten. Door doelpunten van onder andere Noa van Nieuw-Amerongen en Mila Werkhoven pakte Woudenberg de leiding in de tweede helft. Lange tijd leek Woudenberg aan het langste eind van de score te gaan trekken. Met name Britt van Ginkel maakte in deze fase van de wedstrijd het verschil met haar doorloopballen: 11-13 met nog negen minuten te gaan. Maar de laatste fase van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de Hoevelakers. Het rood-zwarte team leek niet meer te kunnen missen en zag elk schot van afstand binnen vallen. Vier tegendoelpunten op rij betekende een nipt verlies van 15-14 voor Woudenberg. Een onnodig verlies van punten die Woudenberg goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. De volgende wedstrijd speelt Woudenberg op 11 mei om 15:35 uur uit tegen Swift (A) uit Amsterdam.