Afbeelding
foto: Niels Wolterink

Succesvolle bijeenkomst over fietsonveiligheid

Algemeen

WOUDENBERG Tijdens de bijeenkomst op 23 april hebben de Fietsersbond en goinGDutch hun bevindingen over de fietsonveilige knelpunten in Woudenberg toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.

Tijdens de toelichting werd o.a. gediscussieerd waarom er binnen de gehele bebouwde kom van Woudenberg geen maximale snelheid geldt van 30 km p/u. Dat schept duidelijkheid voor iedereen.

Met deze maatregel kan de openbare infrastructuur en -ruimte met alle huidige en toekomstige verkeersmodaliteiten ook beter worden benut.

De huidige 30 km zones in Woudenberg worden als positief ervaren maar helaas zijn er teveel gemotoriseerde weggebruikers die zich hier niet aan weten te houden. Dit komt mede door het gebrek aan metingen, handhaving en publieke acties om weggebruikers op hun snelheidsgedrag aan te spreken. De Laagerfseweg en de Zegheweg, het fietsstraat gedeelte, zijn hier voorbeelden van.

Op basis van de website Telraam.net/utrecht zijn er nu twee meetpunten in Woudenberg, de Zegheweg en de Henschoterlaan. Daaruit blijkt dat 45% van het autoverkeer sneller rijdt dan 30 km p/u met soms snelheden van 70 km.

De Fietsersbond zal de gemeente Woudenberg verzoeken om het Telraam.net/utrecht, samen met aanwonenden, in meerdere straten te plaatsen. Immers meten is weten, zodat handhaving haar werk kan doen. 

Naast de tientallen fietsonveilige situaties en belemmeringen hebben de aanwezige bewoners meerdere suggesties op deze avond aangereikt. Deze worden nu, na onze controle, opgenomen in de knelpuntennota van de Fietsersbond en goinGDutch, aldus Chris Baars. 
Onder andere de verkeerssituaties in de J.F. Kennedylaan waar scholen, sportcentrum, sportvelden en de milieustraat druk worden bezocht.

Aanwezig raadslid Jikke Wams: “Het was een interessante informatieve en interactieve bijeenkomst over verschillende fietsknelpunten. Waardevol dat er inwoners vanuit verschillende wijken aanwezig waren”.

 De knelpuntennota Fietsonveiligheid in Woudenberg wordt in de 3e week van mei aangeboden aan de burgemeester, wethouders en raadsleden. Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden via Woudenberg@fietsersbond.nl 

Daarna zal de Fietsersbond de gesprekken gaan voeren met de provincie Utrecht over fietsknelpunten van de N224 en N226.

Contactpersoon: Chris Baars (0626448783)

Meest gelezen