Afbeelding

Koningsdag 2024

Algemeen

WOUDENBERG De weersvoorspellingen waren wisselend maar het werd een geslaagde dag: Koningsdag 2024. Al heel vroeg waren de brommers in het dorp te horen. Sommigen met meer decibellen dan Fidelio bij de aubade. Maar dat mocht de pret niet drukken. De mooist versierde fiets werd gekozen en daarna kon de jeugd zich in het Funpark gaan uitleven op de vele luchtkussens die stonden opgesteld op de Stationsweg en in het park bij Residence de Schans.

De organisatie Woudenberg Oranje had het gelukkig weer voor elkaar gekregen dat er voldoende vrijwilligers waren om alle luchtkussens te begeleiden. Ook konden de kinderen knutselen, graffiti spuiten en genieten van het optreden van de ballonnenman. Vanaf 14.00 uur werd gestart met de kleedjesmarkt. 

De Dorpsstraat, de Nieuwe Poort en het Poortplein lagen vol met kleden waarop de kinderen hun koopwaar tentoon hadden gespreid. Op sommige momenten was er geen doorkomen aan, zo druk werd de kleedjesmarkt bezocht. 

De kinderen deden goede zaken. Dit werd even wat minder toen een flinke regenbui naar beneden kwam. Maar meerdere doorgewinterde verkopers waren ook hierop voorbereid. 

Na de bui ging de stroom met bezoekers gewoon weer verder. Deze konden ondertussen ook genieten van enkele optredens op het podium waaronder een gezellig muzikaal optreden van de Spoorkoor. Ondertussen was het ook goed vertoeven op de terrassen met muziek van de dj en bleef het nog geruime tijd gezellig in de Dorpsstraat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meest gelezen