natuur langs de Zegheweg
natuur langs de Zegheweg / foto: redactie

Binnenkort meer duidelijkheid over woningbouw Zegheweg

Algemeen

WOUDENBERG Het college van burgemeester en wethouders hoopt in het derde kwartaal met de raad en de rest van het dorp de resultaten van het verkeersonderzoek te kunnen bespreken. 

De resultaten zijn belangrijk voor de omstreden plannen voor woningbouw rond de Zegheweg.

In september vorig jaar stemde de raad na een heftige discussie in met de toekenning van een krediet voor een onderzoek naar het verkeer op de Zegheweg. Dat had nogal wat voeten in de aarde omdat zowel in de raad als in het dorp veel weerstand tegen het plan bestond. 

Mensen lopen graag door de mooie natuur in het gebied en wilden niet door een nieuwbouwwijk hoeven te lopen.  

Bij een deel van de raad gingen toen de alarmbellen af. Jan Bessembinders, gemeenteraadslid voor het CDA, Jaap Westenberg, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg, en Jhony Stalman, fractievoorzitter van de VVD, dienden een wijzigingsvoorstel in. 

Zij vonden het op zich goed dat er een onderzoek naar Woudenberg Zuid Oost kwam. Maar ze wilden geen verkeerskundig onderzoek naar de mogelijkheden aan de Zegheweg.

In de toelichting op het amendement staat: ‘Een verkeerskundig onderzoek naar de ontsluitingsmogelijkheden van het gebied Zegheweg kan een opmaat zijn voor toekomstige grootschalige woningbouw in het bewuste gebied. Woningbouw in het bewuste gebied zal kwetsbare natuur, alsook landschappelijke en recreatieve waarden, aantasten en de verkeersdruk aan de noordkant van Woudenberg verhogen.’ 
Irene Houtsma, gemeenteraadslid van GemeenteBelangen Woudenberg, wilde nu met schriftelijke vragen weten hoe het met het onderzoek stond en wanneer de raad zich over de resultaten uit zou kunnen spreken.

Wethouder Daphne Boeve antwoordde dat door drukte bij het onderzoeksbureau het langer duurde voor de resultaten bekend werden. 

Ze hoopt en verwacht dat in het derde kwartaal de uitslagen naar de raad gaan.

In het tweede kwartaal hoopt het college van burgemeester en wethouders de uitslagen te hebben. 

Die zijn wel belangrijk, want er zijn partijen die willen bouwen rond de Zegheweg, omdat ze de grond in bezit hebben.

Meest gelezen